[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Adis Arapović postao savjetnik odlazećeg dopremijera FBiH Veska Drljače

Adis Arapović postao savjetnik odlazećeg dopremijera FBiH Veska Drljače
5

Adis Arapović, koji je na Općim izborima bio šef Izbornog štaba u Savezu za bolju budućnost, od danas je zvanično postao savjetnik dopremijera FBiH Veska Drljače (SBB), saznaje Klix.ba.Drljača je, također, i ministar rada i socijalne politike FBiH. Arapović je, kako saznajemo, napustio poziciju šefa Izbornog štaba, ali je zahvaljujući ovoj stranci postavljen na poziciju savjetnika odlazećeg dopremijera BiH.
Zanimljivo je da je Arapović u predizbornom periodu čak slovio za SBB-ovog kandidata za premijera FBiH, ali budući da je ova stranka ostvarila lošiji rezultat postalo je jasno da od tog imenovanja nema ništa.
Inače, Arapović je bio na listi SBB-a za Predstavnički dom FBiH, ali nije dobio dovoljan broj glasova da postane federalni parlamentarac.
Treba naglasiti da je Arapović, kao višegodišnji projekt menadžer Centra civilnih inicijativa, bio žestok kritičar Vlade FBiH, a posebno premijera Fadila Novalića. Nakon napuštanja ove nevladine organizacije postao je kadar SBB-a, a sada i aktuelnog sastava Vlade FBiH kojeg je godinama žestoko kritikovao.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ