[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Američki mediji izvještavali o snježnom kolapsu u BiH

Američki mediji izvještavali o snježnom kolapsu u BiH
5

Nekoliko utjecajnih američkih medija, među kojima je i ugledni FOX News, danas su izvijestili o snježnim padavinama koje su u podnevnim satima pogodile veći dio BiH.Kako prenosi FOX, snažan snijeg u BiH poremetio je odvijanje cestovnog i vazdušnog saobraćaja u većem dijelu zemlje i natjerao je organizatore Evropskog olimpijskog festivala mladih da odgode neka od svojih dešavanja.
Mećava je u ponedjeljak dovela do nagomilavanja snijega na putevima i u planinskim predjelima, gdje je saobraćaj bio usporen ili potpuno zaustavljen. Također, FOX izvještava da su lokalne vlasti zabranile saobraćanje teškim vozilima na pojedinim cestovnim dionicama koje su prekrivene ledom.
Dalje u tekstu se navodi da je Međunarodni aerodrom u Sarajevu otkazao i odložio nekoliko letova, a na Bjelašnici su svi događaji na EYOF-u odgođeni do utorka.
Podsjećamo da se SAD u zadnjih nekoliko sedmica susreću s velikim snježnim padavinama i ogromnim minusima, a samo je u Chicagu u proteklih nekoliko dana izmjereno i do minus 50 Celzijusovih stepeni.
Željezničari su čak u pojedinim dijelovima Chicaga palili šine kako ne bi došlo do njihovog smrzavanja i ometanja željezničkog saobraćaja.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ