[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Bankarski tenhičar, novi smjer u Srednjoj ekonomskoj školi u Sarajevu

Bankarski tenhičar, novi smjer u Srednjoj ekonomskoj školi u Sarajevu
5

U Srednjoj ekonomskoj školi u Sarajevu predstavljen je novi smjer – bankarski tehničar, po sistemu dualnog obrazovanja.Uvođenje novog smjera podržalo je Predstavništvo njemačke privrede u BiH u okviru Skills – Experts programa koji finansira Savezno ministarstvo za privredu i energiju SR Njemačke (BMWi).
Dualni sistem podrazumijeva da učenici praktičnu nastavu obavljaju direktno u bankama. Raiffeisen BANK, ProCredit Bank, Sberbank BH i NLB Banka d.d. Sarajevo su izrazile spremnost za preuzimanje učenika na praktičnu nastavu, saopćeno je iz Predstavništva njemacke privrede u Bosni i Hercegovini.
"Ponosni smo što je upravo naša škola dobila prvo dualno odjeljenje", istakla je direktorica škole Jadranka Kolar, koja je ovom prilikom predstavnicima banaka uručila zahvalnice.
Emina Sarač je izrazila zadovoljstvo što će se praktični dio nastave za učenike od druge do četvrte godine realizovati i u Raiffeisen banci, a time će se učenicima povećati šanse za zaposlenje i olakšati njihov prelazak na tržište rada.
Ranije su Predstavništvo njemačke privrede, Raiffeisen BANK, Srednja ekonomska škola i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS potpisali Memorandum o saradnji.
Kako je navela voditeljica projekta u Predstavništvu njemačke privrede Ramona Neuse, upravo njemačkom ekspertizom postiže se visok nivo kvalitete u obrazovanju bankarskih tehničara i time osiguravaju potrebni budući stručni zaposlenici.
Azra Ramić iz Ambasade Savezne Republike Njemačke naglasila je važnost ovakvih projekata koji stvaraju perspektivu za mlade u BiH i doprinose stvaranju uspješnih modela zasnovanih na partnerskoj saradnji.
U saopćenju se navodi da je novi smjer odabralo 25 učenika.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ