[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Bešlić ponovo traži podršku stranaka za kandidaturu Mostara za prijestolnicu kulture

Bešlić ponovo traži podršku stranaka za kandidaturu Mostara za prijestolnicu kulture
5

Kandidatura Mostara za Evropsku prijestolnicu kulture 2024. godine u narednom koraku traži ponovno iskazivanje podrške svih političkih stranaka koje su participirale u posljednjem Gradskom vijeću prije njegovog raspuštanja.Kako saznajemo, tim povodom gradonačelnik Ljubo Bešlić organizira danas sastanak s predstavnicima mostarskih odbora političkih stranaka i traži potpis na formiranu kandidacijsku "Knjigu 1".
Nepostojanje Gradskog vijeća zbog neodržavanja izbora otežalo je samu kandidaturu, ali je Bešlić na početku dobio potpisanu podršku političkih stranaka. Javno je tu podršku uskratila jedino Naša stranka, argumentirajući to netransparentnošću u korištenju javnih sredstava gradske administracije i insistirajući na održavanju lokalnih izbora.
Kako saznajemo, od nadležnih instanci Evropske unije zatraženo je ponovno očitovanje svih političkih stranaka, koje su participirale u posljednjem aktivnom Gradskom vijeću.
Kandidatura Mostara za Evropsku prijestolnicu kulture dobila je niz pohvala i značajnu podršku građanstva, ali nije izostala niti pokoja kritike. Ipak, kad se govori o podršci političkih stranaka bremenita mostarska sadašnjenost uči nas da nikad ništa nije sigurno.
Mostar je zajedno s Banja Lukom i norveškim gradaom Bodo odlukom Evropske komisije 22. novembra prošle godine ušao u drugi krug izbora za prijestolnicu kulture.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ