[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Besplatan ulaz za posjetioce u sarajevsku Vijećnicu zbog manifestacije “Sjećanje”

Besplatan ulaz za posjetioce u sarajevsku Vijećnicu zbog manifestacije “Sjećanje”
5

U sklopu Manifestacija “Sjećanje” odnosno 26. godišnjice ratnog granatiranja i paljenja gradske Vijećnice u Sarajevu, Gradska uprava danas je upriličila Dan otvorenih vrata Vijećnice,Tako će za građana danas do 17 sati biti besplatan ulaz u Vijećnicu. U objektu su izloženi bogati muzejski sadržajima i eksponati, kao i kamen temeljac Vijećnice koji je transportovan iz Zemaljskog muzeja.
Gradska vijećnica u Sarajevu, kao najreprezentativniji objekt iz austro-ugarskog perioda, uništena je u požaru koji je uslijedio nakon granatiranja 1992. godine. Od tada je prošlo 26 godina, zgrada je obnovljena, prosperitetna, u njoj se svakodnevno dešavaju različiti događaji od interesa za grad Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu.
"Nakon što smo u mjesecu maju, na godišnjicu otvaranja obnovljene Vijećnice imali svečani koncert Moskovskog kamernog orkestra Schnittke, ove godine ćemo u Vijećnici, koja nam je data na upravljanje i zaštitu, obilježiti i dan kada je Vijećnica stradala, odnosno spaljena. Program obilježavanja ima za cilj razvijanje kulture sjećanja koje je veoma važno za sudbinu svakog pojedinca i društva", rekao je direktor JP Sarajevo Esad Tanović.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ