[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Borci ispred zgrade Vlade FBiH u Mostaru, traže da prisustvuju sastanku o boračkom zakonu

Borci ispred zgrade Vlade FBiH u Mostaru, traže da prisustvuju sastanku o boračkom zakonu
5

Bivši borci, njih pedesetak, okupili su se ispred zgrade Vlade FBiH u iščekivanju sastanka članova Komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta FBiH te predstavnika Vlade FBiH i Parlamenta FBiH.Za medije nisu željeli davati izjave uz obrazloženje da su nezadovoljni tretmanom u medijima jer ih novinari, kako kažu, zovu vođama protesta, a oni to nisu, već su ratni veterani.
Medijima su pokazali pismeni zahtjev u kojem se navodi kako traže prisustvo ili posmatranje sjednice navedenog sastanka. Također, tražili su da sjednici prisustvuje i predlagač njihovih amandmana, zastupnik DF-a u Zastupničkom domu PFBiH Mahir Mešalić.
Mešalić je rekao da je donio primjerke kako bi prijedlog zakona trebao izgledati u konačnoj formi, što je predao članovima komisije. Dodao je da su neki službenici u stručnim službama do sada određene amandmane "izmasakrirali", ali i da nije optimističan, zbog atmosfere kakva vlada, da će to biti usvojeno.
Ubrzo nakon toga došlo je do manjeg incidenta odnosno prepirke s predsjedavajućim Komisije Jasenkom Tufekčićem (SDA) u vezi sa mogućnošću da su njihovi amandmani prepravljani.
'' Mora do zareza biti onako kako je usvojeno. Ja sam sazvao ovu sjednicu da vas neko ne bi zaj… Nema tog doma koji neće zakazati sjednicu radi usvajanja vašeg zakona“, rekao je Tufekčić.
Na upit predstavnika boraca da li će se na sjednici razmatrati njihovi amandmani koje je sročio Mešalić, Tufekčić je odgovorio negativno, navodeći da će se danas razmatrati samo zakazivanje sjednice oba doma Federalnog parlamenta kako bi se usvojio zakon, a nakon čega je nastala žučnija prepirka.
Borci su mu dobacili da da je ''najveći lažov u Federaciji“.
Podsjetimo, na sastanku koji je održan 9. augusta u Mostaru predsjedavajući navedene komisije Jasenko Tufekčić (SDA) rekao je okupljenim borcima da su članovi komisije dali prolaz svim amandmanima na borački zakon, na šta su oni odgovorili da su opet prevareni.
Mešalić je rekao da je donio primjerke kako bi prijedlog zakona trebao izgledati u konačnoj formi, što je predao članovima komisije. Dodao je da su neki službenici do sada određene amandmane "izmasakrirali", ali i da nije optimističan, zbog atmosfere kakva vlada, da će to biti usvojeno.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ