[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Čavić: Bez Republike Srpske nema ni BiH, promjena imena je nemoguća

Čavić: Bez Republike Srpske nema ni BiH, promjena imena je nemoguća
5

Republika Srpska je kamen-temeljac BiH i bez RS nema ni BiH, izjavio je Srni predsjednik NDP-a Dragan Čavić, komentarišući namjeru SDA da pred Ustavnim sudom BiH bude preispitan naziv Republika Srpska."Time SDA direktno ruši Ustav BiH koji je dogovoren u Dejtonu, a prije toga Ženevskim i Njujorškim sporazumom. Republika Srpska je punim imenom ušla u Ustav BiH, odnosno Aneks četiri, što je nepromjenjivo, bez promjene Ustava", istakao je Čavić.
On je rekao da je ovo još jedna avantura SDA, stranke koja se zaklinje u BiH, a čini sve da je sruši.
"Kako nisu imali nikakvih šansi, niti je to objektivno, a ni moguće da se Dan RS-a, kao državni praznik Republike Srpske ospori, zaustavi i ne održava, još više je nemoguće da Republika Srpska promijeni svoje ime", naglasio je Čavić.
On je rekao da je ovo još jedno dodatno zaoštravanje međuetničkih odnosa u BiH, u režiji SDA, po ko zna koji put, te konstatovao da ne zna kuda to sve vodi.
SDA je saopštila danas da će putem svojih predstavnika u institucijama BiH pokrenuti pravnu proceduru pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja naziva Republika Srpska.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ