[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Cazinski privatnik najavio blokadu svih ulaza u migrantski centar “Bira”

Cazinski privatnik najavio blokadu svih ulaza u migrantski centar “Bira”
5

Amir Murić iz Cazina, vlasnik firme "Ald-Murić", najavio je da će u srijedu 24. aprila blokirati sve ulaze u "Biru" gdje se trenutno nalazi prihvatni migrantski centar.Kompanija Murića je vršila demontažu mašina u objektu "Bire" u Bihaću, a zbog neplaćanja radova postoji sudski spor i pravosnažno rješenje Općinskog suda u Bihaću o zabrani raspolaganja nekretninama i pokretninama "Bire" do iznosa od 475.000 KM.
Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba
On je najavio nadležnim institucijama da će u srijedu 24. aprila blokirati sve ulaze u "Biru" kako bi zaštitio svoju imovinu. Murić će, kako je za izjavio za Klix.ba, na ulaze u prostor bivše fabrike dovesti mašine i velike količine pijeska te blokirati kompletan prostor.
"O svojoj namjeri obavijestio sam Vladu Unsko-sanskog kantona (USK), Ministarstvo unutrašnjih poslova (USK), Detašman FUP-a u Bihaću i IOM jer su u jednom dijelu nekretnina koje su predmet sudskog rješenja o zabrani otuđenja, skrivanja ili opterećenja smješteni migranti, a svi vitalni objekti od trafostanice, ulaza i portirnice i nova hala su predmet sudskog osiguranja", rekao je Murić.
Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba
On je kazao da ima pouzdane informacije da se iz "Bire" iznosi sirovina koja je također predmet osiguranja i da se ruše pomoćni objekti.
"Boravkom migranata se uništava i umanjuje vrijednost osigurane imovine", zaključio je Murić.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ