[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

CIK uputio urgenciju kantonalnim skupštinama zbog listi za Dom naroda Parlamenta FBiH

CIK uputio urgenciju kantonalnim skupštinama zbog listi za Dom naroda Parlamenta FBiH
5

Centralna izborna komisija BiH danas je uputila pisanu urgenciju na adrese četiri kantonalne skupštine koje još nisu dostavile na ovjeru kandidatske liste za izbor delegata u Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.Kako je saopćeno iz CIK-a, pismo je dostavljeno skupštinama Posavskog, Srednjebosanskog, Hercegovačko-neretvanskog i Kantona 10.
"Navedene kantonalne skupštine nisu postupile u skladu sa članom 10.15 Izbornog zakona BiH i rokom propisanim članom 4. Uputstva o izmjeni uputstva o provedbi posrednih izbora za organe vlasti u Bosni i Hercegovini obuhvaćenih Izbornim zakonom BiH. U pismu je navedeno da je potrebno da što hitnije pristupe obaveznim aktivnostima a kako bi Centralna izborna komisija BiH mogla postupiti u skladu sa svojim zakonskim obavezama i izvršiti ovjeru kandidatskih listi, u skladu sa članom 2.9. stav (1) tačka 6. Izbornog zakona BiH", piše u saopćenju za javnost.
Iz CIK-a ističu da je preostalih šest kantonalnih skupština dostavilo kandidatske liste od kojih su skupštine Tuzlanskog i Zapadnohercegovačkog Kantona provele i proceduru glasanja te rezultate dostavile Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ