[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Crnogorac u Čitluku pokušao unovčiti 2.600 krivotvorenih eura

Crnogorac u Čitluku pokušao unovčiti 2.600 krivotvorenih eura
5

Tužilac Tužilaštva BiH uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za državljanina Crne Gore, osumnjičenog za puštanje u opticaj krivotvorenog novca valute euro na području Čitluka.Tužitelj Odjela III Tužilaštva BiH, nakon ispitivanja osumnjičenog, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičenog Radulu Popovića (63) iz Nikšića.
Osumnjičeni se tereti da je dana 6.1. ove godine, na području Čitluka, nakon što je od njemu poznatih osoba, nabavio 26 krivotvorenih novčanica valute euro, u apoenima od 100 eura, došao u kasino te za krivotvoreni novac, uzimao tikete za igre na sreću, koje je nakon toga davao drugoj osobi, koja je na aparatu za naplatu podizala novac u valuti KM, te na taj način stavio u promet veću količinu krivotvorenog novca.
Osumnjičenog su lišili slobode policijski djelatnici SIPA, nakon čega je izvršen pretres osumnjičenog, kao i objekata i vozila koje koristi.
Pritvor za osumnjičenog predložen je iz pritvorskih razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točka a) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, mogao pobjeći iz BiH te na taj način, s obzirom da se radi o državljaninu druge zemlje, postati nedostupan pravosuđu BiH.
Prijedlog za određivanje pritvora upućen je Sudu BiH.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ