[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Dalibor Milas: Komšićev izbor kao “smokvin list” svih Čovićevih promašaja

Dalibor Milas: Komšićev izbor kao “smokvin list” svih Čovićevih promašaja
5

Jučerašnji izborni rezultati glavna su tema svih razgovora, a zanimljiv komentar dao je i društveni analitičar Dalibor Dado Milas, bivši franjevac, danas s austrijskom adresom.Milas kaže kako od HDZ-a i HDZ-ovih glasača su gori su samo oni koji u Željku Komšiću vide rješenje, mesiju i spas Bosne i Hercegovine.
"Lik je već dva mandata proveo kao član Predsjedništva i veći dio vremena nismo ni znali da postoji ili da je nešto značajno napravio. Nešto slično vrijedi i za Čovića. Da nije Ured iz Sarajeva preselio u Mostar, ne znam po čemu bismo ga pamtili… No, kad je riječ o javnim nastupima, u odnosu na Komšića, sad ovdje stavljam ruku na srce i nisam sarkastičan, Čović je bez premca jedan od uglađenijih i pristojnijih likova bh. političke scene i kao takav je idealan za vanjsku politiku. To je sve pozitivno što mogu reći o njemu", napisao je Dalibor Milas
Kad malo bolje razmislim, nastavlja Milas, (re)izbor Željka Komšića je zapravo najbolja moguća stvar za Čovića i HDZ, jer više niko neće razmišljati i govoriti o tome kako su upravo oni svojom poltronskom, uhljebničkom i klijentelističkom politikom uništili snove i perspektivu mnogih Hrvata u BiH.
"Upravo zato Čović i ekipa trebaju platiti misu na tu svrhu, jer je Komšić idealan "smokvin list" njihove promašene politike i garancija HDZ-ove višegodišnje vladavine, zlobnici bi rekli, diktature Hercegovinom. Sad kad je Željko "not my president" Komšić zauzeo jednu od Čovinih udobnih stolica, koga više briga za članove Mladeži uhljebljene po državnim firmama i ministarstvima zbog kojih kvalitetni mladi ljudi ne mogu dobiti posao. Koga briga za namještene tendere zbog kojih mali privatni poduzetnici nemaju šanse primirisati trpezi ogavno bogate hercegovačke građevinske mafije, koga briga što su plaće sve manje, a životni "standard" sve skuplji, …", smatra on.
Osim odnosa Čovića i Komšića, i te njihove dimne bombe, kako ih vidi Dalibor Milas, kojima odvraćaju pažnju s pravih problema, on naglasak na kraju stavlja na nacionalne odnose u BiH i njenu budućnost.
"Mene čudi kako veći dio stanovništva u Bosni i Hercegovini još uvijek ne shvaća jednu stvar, slično kao što je za Jugoslaviju bio poguban srpski nacionalizam, za SSSR ruski, tako je i za Bosnu i Hercegovinu poguban bošnjački kvazi-građanski nacionalizam. Bošnjačko polaganje prava na BiH i politički bezobrazluk da se osjećaju slobodnima drugima birati političke predstavnike, kao da su ti drugi nekakvi imbecili, više nije tek jedna od prijetnji budućnosti i opstanku ove države nego i konačni dokaz da je ovaj preskupi balkanski politički projekt poznatiji i kao "Bosna i Hercegovina" izgubio svoj smisao", kaže na kraju.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ