[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Dan Armije RBiH: Razaračima BiH poručujemo da ćemo ostati dosljedni našoj borbi

Dan Armije RBiH: Razaračima BiH poručujemo da ćemo ostati dosljedni našoj borbi
5

Goraždani su svečano obilježili 27. godišnjicu formiranja Armije RBiH. Na platou centralnog spomen-obilježja braniocima grada, kantonalni i gradski zvaničnici, kao i delegacije pripadnika Oružanih snaga BiH te boračkih udruženja položili su cvijeće i odali počast poginulim braniteljima Goražda.Svečanosti su prisustvovali i neki od učenika iz goraždanskih škola, koji su imali priliku čuti tek dio priče o slavnom putu Armije RBiH i borcima koji su sačuvali ovaj dio naše zemlje.
O nemjerljivom doprinosu koju su u odbrani BIH dali borci Goražda i susjednih gradova, te o tome kako je stasala Armija RBIH, govorio je ratni komandant 31. Drinske udarne brigade Abduselam Sijerčić Pelam.
"Mislio sam nešto govoriti o vremenu prije 27 godina, i nama u tom vremenu, međutim to je već samo sjećanje koje ne treba dirati i spomenik svima nama koji smo u to vrijeme stali u odbranu ovog prostora, to treba prenositi mladima. Zbog mladih želim reći da je Armija BIH početkom agresije na našu domovinu stasala od jedinica Patriotske lige, Zelenih beretki, Teritorijalne odbrane i jedinica MUP-a RBIH. Ona nije imala nikakav drugi predznak i njen jedini cilj je bio da se odupre agresiji koja je počela tada. Iako je Armija uspjela odbraniti cjelovitost BIH i sačuvati je i do danas traje borba za njeno opstanak i stvarno priznanje. Poruke iz RS-a koje dolaze negiraju opstojnost BIH i to najbolje pokazuje ko želi razarati ovo što imamo sada. Mi koji smo odbranili BIH spremni smo ponovo braniti ovu državu, ali to treba riješiti politički i sačuvati ovo za što smo se borili. Najbolji primjer negiranja je i pokretanje optužnice protiv Atifa Dudakovića i želja da se naša borba izjednači sa agresorom. Svima razaračima BIH poručujem da ćemo ostati dosljedni naše borbe i sačuvati lik i djelo svakog pripadnika Armije RBIH", poručio je Sijerčić.
O značaju osnivanja ARBiH, govorio je i Eniz Halilović, aktuelni kantonalni ministar za boračka pitanja. Počast poginulim braniocima će odata je i polaganjem cvijeća na šehidskom mezarju u Kolijevkama.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ