[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Društvo novinara BiH osudilo napad na reportere portala Klix.ba i Al Jazeere

Društvo novinara BiH osudilo napad na reportere portala Klix.ba i Al Jazeere
5

Upravni odbor Društva novinara BiH se oglasio nakon što su danas tokom demonstracija demobilisanih boraca napadnuti fotoreporter portala Klix.ba i snimatelj TV kuće Al Jazeera Balkans.Fotoreporter portala Klix.ba napadnut je danas tokom demonstracija dok je radio svoj posao kada mu je desetak osoba nanijelo povrede. Pokušao ga je odbraniti kolega snimatelj s TV kuće Al Jazeera Balkans, koji je također bio žrtva napada.
"Upravni odbor društva novinara BiH najoštrije osuđuje napad na fotoreportera portala Klix.ba i snimatelja Al Jazeere Balkans tokom današnjih demonstracija grupe demobilisanih boraca u centru Sarajeva. Prema informacijama kojima raspolažemo, fotoreporter portala Klix.ba je primljen u Dom zdravlja zbog lakših povreda koje je zadobio", saopćeno je iz Društva novinara BiH.
Foto: Didier TorcheFoto: Didier Torche
Snimatelj Al Jazeere je kao maloljetnik sudjelovao u odbrani naše zemlje od agresora.
"Ovom prilikom bismo istakli ponašanje kolege Mirsada Bukvića s Al Jazeere koji je nesebično i hrabro pružio pomoć kolegi s portala Klix.ba. Da ironija bude veća, snimatelj Al Jazeere je bio maloljetni borac Armije RBiH", dodaje se u saopćenju.
UO Društva novinara BiH traži sankcije za napadače.
"Najoštrije osuđujemo ovaj čin. Imamo snimke i fotografije napadača i apelujemo na organe unutrašnjih poslova da ih privedu i kazne. Bez obzira u kakvom je ko problemu u društvu, nikad ga ne može riješiti na način da napada novinare koji su tu da obavijeste javnost o događajima koji imaju važnost za društvo", stoji u saopćenju.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ