[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Godišnjica masakra: Mjesto u Sarajevu gdje su civile ubijali nasumično

Godišnjica masakra: Mjesto u Sarajevu gdje su civile ubijali nasumično
5

Obilježena je godišnjica masakra u ulici Hamdije Kreševljakovića kod broja 47. Delegacije Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, Općine Centra, Unije civilnih žrtava rata KS-a i Udruženje “AntiDejton”, te rodbina i prijatelji poginulih položili su cvijeće na spomen obilježje i prisjetili se svojih najmilijih koji su ubijeni na ovome mjestu."Ne postoji kazna koja može vratiti ubijene niti nadoknaditi sve izgubljeno zajedničko vrijeme, ali kazne zločincima zbog istine i historije znače jako puno. Važno je znati i zapisati šta je bilo i ko je šta radio zbog generacija koje dolaze, kako se nikada i nikome ne bi ovo ponovilo", proučeno je tokom današnjeg sjećanja na ubijene građane Sarajeva.
Predsjednica Unije civilnih žrtava rata KS-a Senda Karović je istakla kako je mjesto masakra u ulici Hamdije Kreševljakovića samo jedan, od brojnih, koji svjedoči kako su granatama nasumično ubijani civili Sarajeva.
Prije 25 godina ubijeni su Staka Aksentić, Zekerijah Dacić, Ibro Plakalo, Sead Plakalo, Igbal Redžić, Dženan Smajić i Elvedin Zimić.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ