[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Hiljade svijeća obasjalo gradska groblja u Sarajevu i Zenici

Hiljade svijeća obasjalo gradska groblja u Sarajevu i Zenici
5

Katolički vjernici danas su se prisjetili svih svetih osoba koje je crkva proglasila svecima, ali i umrlih osoba za koje se smatra da su ostvarili ideal kršćanskog života i tako su obilježili blagdan Svi sveti.Tako su ina sarajevskim grobljima vjernici paljenjem svijeća odali počast preminulima.
I hiljade Zeničana danas je na gradskim grobljima obišlo vječna počivališta svojih najmilijih te paljenjem svijeća odalo im počast i tako obilježilo blagdan Svi sveti.
Misa za duše preminulih održana je danas na Gradskom groblju Crkvice koje je u toku dana obišlo više hiljada Zeničana. Prilikom posjete vječnim počivalištima svojih najdražih Zeničani su na grobove postavili cvijeće i upalile hiljade svijeća koje svake godine obasjaju ovo groblje i pruže zaista lijep prizor.
Osim što se simbolika paljenja svijeća ogleda u tome da tako mrtvima pružaju toplotu i svjetlost, hiljade njih i večeras su predstavljale svjetlost duše iznad grada.
Katolički vjernici danas su se prisjetili svih svetih osoba koje je crkva proglasila svecima, ali i umrlih osoba za koje se smatra da su ostvarili ideal kršćanskog života.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ