[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Klub Srba u Skupštini HNK u pat poziciji: SDP i HDZ danas bez dogovora

Klub Srba u Skupštini HNK u pat poziciji: SDP i HDZ danas bez dogovora
5

Vesna Saradžić iz SDP-a i Zora Dujmović iz HDZ-a, koje čine Klub Srba u Skupštini HNK, ni danas nisu uspjele da se dogovore o predsjednici kluba i prijedlogu o zamjenici predsjedavajućeg Skupštine HNK.Klub Srba tako nije konstituiran, a konstatovan je nedostatak političkog dogovora između SDP-a i HDZ-a te nastavak pat pozicije.
Dujmović je nakon 45 minuta sjednice, zakazane na njenu inicijativu, medijima kazala kako su stranke okupljenje u HNS-u apsolutni pobjednik oktobarskih izbora, a da je SDP vrlo jasno kazao da ne želi da uđe u vlast.
"To se reflektira na rad kluba i sada nije jasno šta zapravo SDP želi", izjavila je Dujmović.
Vesna Saradžić iz SDP-a konstatovala je da nije postignut politički dogovor, ali se nije složila s objašnjenjem Zore Dujmović.
"Pozicija zamjenice predsjedavajućeg vuče svoj legitimitet iz Kluba Srba. Poslovnik je vrlo decidan, a i Ustav Federacije BiH koji kaže da klub Klub predlaže, a Skupština potvrđuje. Ja mogu samo postaviti pitanje kako to da je u mandatnom periodu 2010. – 2014. kad SDP bio dio parlamentarne većine, nismo imali zamjenika predsjedavajućeg", kazala je Saradžić.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ