[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Komšić-Rousson: Podrška Francuske euroatlantskim integracijama BiH

Komšić-Rousson: Podrška Francuske euroatlantskim integracijama BiH
5

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas Guillaumea Roussona, ambasadora Republike Francuske u BiH.Ambasador Republike Francuske Guillaume Rousson čestitao je Komšiću izbor za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, uz želje za uspostavljanjem što bolje saradnje u narednom periodu. Na sastanku je razgovarano o bilateralnim odnosima između BiH i Francuske koji su ocijenjeni kao odlični, te da u tom pogledu nema otvorenih pitanja.
Ambasador Rousson je istakao podršku Francuske prema Bosni i Hercegovini, posebno u vezi euroatlantskih integracija, gdje je istaknuto da aktivacija MAP-a, kao izraz multilateralne saradnje, predstavlja pruženu ruku NATO saveza koju Bosna i Hercegovina treba iskoristiti.

Zajednička je ocjena da je ekonomska saradnja prisutna između BiH i Francuske, ali da postoji značajan prostor za njeno unapređenje, na čemu svakako treba raditi kroz institucije obje zemlje.
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić je posebno zahvalio ambasadoru Republike Francuske Guillaumeu Roussonu na svemu što je Francuska učinila za Bosnu i Hercegovinu u prethodnom periodu, uz nadu da će naredna podrška biti potrebna za dobivanje kandidatskog statusa Bosne i Hercegovine za prijem u članstvo Europske unije.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ