[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Krečana iz Kreševa demantovala navode o zagađenju rijeka iz njihovih postrojenja

Krečana iz Kreševa demantovala navode o zagađenju rijeka iz njihovih postrojenja
5

Nakon što su mještani i eko udruge reagovale na zagađenje rijeka na području Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona optuživši krečanu kod Kreševa kao uzročnika zagađenja, redakciji portala Klix.ba obratili su se iz Društva BFS Gesellschaft fur Franchise—Systeme d.o.o. Kreševo s demantijem navoda u tekstu.U demantiju ističu da kao operatori postrojenja za proizvodnju živog vanpa u mjestu Bjelovići b.b. Kreševo žele informisati javnost da su navodi u tekstu kojeg je Klix.ba objavio 25. januara nakon razgovora s eko udruženjima netačni.
"Naime, netačno je, ‘da je prilikom čišćenja filtera u rijeku ispuštena tekućina nepoznate sadržine’, iz razloga što se sadržaj vreća, nakon što se iste napune, zbrinjava na ekološki prihvatljiv način sukladno Rješenju o okolišnoj dozvoli koju je izdalo Federalno ministarstvo okoliša i turizma te se ‘filteri’ ne peru u rijeci jer isti su stalno pričvršćeni na emisionim mjestima u postrojenju", stoji u dopisu ovog društva.
Dodaju da je filtersko postrojenje, smješteno na krovu pomoćne zgrade, visoke kvalitete te da osigurava da sadržaj prašine u izlaznim plinovima sagorijevanja neže preći vrijednost 20 mg/Nm3 te da je pod stalnim nadzorom.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ