[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Ministar Čampara: Edin Gačić je asocijalan tip, teško je pratiti njegovo kretanje

Ministar Čampara: Edin Gačić je asocijalan tip, teško je pratiti njegovo kretanje
5

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara potvrdio je u razgovoru za Klix.ba da policija na osnovu provjere operativnih informacija pokušava doći do mjesta kretanja Edina Gačića, ali da im problem predstavlja to što je riječ o asocijalnom tipu koji nije mnogo kontaktirao sa okolinom."Postoji jako puno operativnih informacija i krim-obavještenja, što od građana, što od operativaca s terena. Sve ekipe su na terenu, provjeravamo svaki detalj. Kompletan njegov profil: život, porodica, s kim je bio u kontaktu, s kim u konfliktu… Provjeravamo koga je kontaktirao preko mobitela, Facebooka… Građani se javljaju, daju nam određene lokacije, tako da šaljemo policajce. Sve informacije koje dobijemo – provjeravamo", kazao je Čampara.
Navodi da rade u saradnji s policijom iz Unsko-sanskog, Zeničko-dobojskog, Srednjobosanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona.
"Teren Suhodola se još uvijek provjerava. Provjeravamo sve lokacije na koje je prije ubistava dolazio, kako bismo mogli naći poveznicu, uvidjeti kome se javljao, s kim je dobar bio… Problem je što je riječ o asocijalnom tipu, poprilično lucidnom i hladnokrvnom. Provjeravamo također da li je sada s nekim u kontaktu. Jako bi dobro bilo da komunicira s nekim, jer bismo ga lakše našli", istakao je on.
Napomenuo je da su u potragu ujljučeni SIPA, OSA, MUP RS-a zbog entitetskog prijelaza, kao i kantonalni MUP-ovi.
"U potragu je uključen helikopter, dronovi, ljudstvo i materijalno-tehničke stvari OSA-e. Dronovi danas nisu mogli raditi zbog snijega", kazao je ministar Aljoša Čampara.

Bez korisnih saznanja

Policijski komesar KS Mevludin Halilović istakao je za Klix.ba da su danas bile ekipe na terenu, ali da nisu mogli doći do relevantnih podataka.
Foto: H. M./Klix.baFoto: H. M./Klix.ba
"Imali smo više poziva, sve se provjerava. Imamo svoje timove, sastavljene od kriminalstičkih inspektora i pripadnika timova Jedinice za specijalističku podršku. Oni provjeravaju sve pozive. Danas nismo imali nikakvih korisnih saznanja. Nastavljaju se dalje aktivnosti", kazao je Mevludin Halilović.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ