[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Ministarstvo u Sarajevu dijeli 1.000 KM po građaninu koji se opredijeli za prirodni gas

Ministarstvo u Sarajevu dijeli 1.000 KM po građaninu koji se opredijeli za prirodni gas
5

Imajući u vidu zajedničku misiju, a to je poboljšanje kvaliteta zraka u Kantonu Sarajevo, te stimulisanje građana da koriste prirodni gas kao okolinski najprihvatljiviji energent, projekti subvencioniranja troškova izgradnje gasnih priključaka u Kantonu, kao i rekonstrukcije unutrašnjih gasnih instalacija nastavljaju se i u 2019. godini.Projekte finansira Ministarsto prostornog uređenja, zaštite okoliša i građenja Kantona Sarajevo, a realizira KJKP Sarajevogas d.o.o Sarajevo, vodeći se strateškim opredjeljenjem preduzeća i nastojanjima da se Kanton Sarajevo uvrsti među ekološki proaktivne sredine, te smanji koncentracija zagađujućih supstanci u atmosferi. I ove godine, planirana su sredstva u iznosu od 1.000 KM (bez PDV-a) po korisniku.
Troškovi koji idu na teret ministarstva uključuju materijal i radove potrebne za izgradnju priključka, te nabavku i ugradnju regulaciono-mjernog seta. Iznos troškova koji prelazi 1.000 KM korisnik subvencije uplaćuje iz vlastitih sredstava.
Javni pozivi za izbor korisnika subvencije otvoreni su do 18. maja 2019. godine, a kompletan sadržaj je dostupan na web stranici Kantona Sarajevo – https://mpz.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi
Na javni poziv mogu aplicirati svi građani Kantona Sarajevo, a prednost prilikom bodovanja imat će domaćinstva čiji je nosilac korisnik subvencije troškova grijanja na čvrsta goriva, samohrani roditelji, osobe sa invaliditetom, domaćinstva čiji je član dijete sa posebnim potrebama, kao i domaćinstva čiji je nosilac nezaposlena osoba ili penzioner.
Implementacija ovog projekta počela je prošle godine, a subvenciju je ostvario 451 korisnik. Zahvaljujući prije svega cjenovnoj prednosti prirodnog gasa ali i potrebi da se poboljša kvalitet zraka u Kantonu Sarajevo, i u narednom periodu očekuje se rast broja zainteresovanih građana za korištenje okolinski najprihvatljivijeg energenta.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ