[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

MVP Rusije: Odgovornost za državu prepustiti narodu u Bosni i Hercegovini

MVP Rusije: Odgovornost za državu prepustiti narodu u Bosni i Hercegovini
5

Ministarstvo vanjskih poslova Ruske Federacije pozdravilo je danas rad Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine koja je, kako ističe, izbore organizirala u skladu s demokratskim standardima te izrazilo zadovoljstvo što su izbori održani u mirnoj atmosferi."Nadamo se da će novi predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti biti uskoro formirani na svim nivoima, u Republici Srpskoj i Federaciji Bosne i Hercegovine i njenim kantonima, kao i na državnom nivou, u interesu pozitivnog procesa stabilizacije i socijalne i ekonomske stabilnosti u regionu", izjavila je glasnogovornica ruskog ministarstva Marija Zaharova.
U saopćenju iz tog ministarstva se potvrđuje osnovna namjera Ruske Federacije da pomogne u potpunoj implementaciji Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini iz 1995. godine (Dejtonski sporazum), poštivanju nadležnosti dva entiteta uspostavljena tim sporazumom i jednakih prava sva tri konstitutivna naroda, Bošnjaka, Hrvata i Srba.
"Napominjemo da je visok standard organizacije samih izbora još jednom potvrdio potrebu za ukidanjem Ureda visokog predstavnika (OHR) u Bosni i Hercegovini, o čemu je Rusija u više navrata govorila, i da se odgovornost za državu prepusti narodu u Bosni i Hercegovini", rekla je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije.
Otvoreni smo, dodala je, za uzajamno korisni dijalog s našim partnerima u Bosni i Hercegovini u političkim, investicionim, ekonomskim i kulturnim aspektima.
"Uvjereni smo da će dalji razvoj odnosa Rusije s Bosnom i Hercegovinom i njenim entitetima omogućiti poboljšanje životnog standarda u obje zemlje, kao i unapređenje kulturološke i međueligijske saradnje i unapređenja mira i sigurnosti na Balkanu", zaključila je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ