[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Načelnik Kaknja proslavio Dan općine i Armije RBiH s taksistima, a ne s političarima

Načelnik Kaknja proslavio Dan općine i Armije RBiH s taksistima, a ne s političarima
5

Općina Kakanj danas proslavlja svoj rođendan, a umjesto u kancelariji s političarima, mladi načelnik Aldin Šljivo rođendansku tortu povodom Dana općine i Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine izrezao je na haubi taksi vozila u društvu taksista koji su ujedno bili i pripadnici vojske.Šljivo je kazao kako su taksisti oni ljudi koji od jutra do mraka vrijedno rade, ispunjavaju obaveze prema općini te vrijednim radnom osiguravaju egzistenciju sebi i porodicama.
"Ovo su velike patriote. Svi prisutni na štandu su bili borci Armije RBiH. Zato sam jutros s njima izrezao rođendansku tortu povodom Dana općine Kakanj i Dana Armije RBiH", rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.
Rođendanskom tortom počastio je i vrijedni kolektiv radionice "Zagrljaj" Kakanj u kojoj osam lica s invaliditetom vrijedno radi i osigurava sebi egzistenciju proizvodeći osvježivače zraka za automobile. Rođendanskom tortom su počašćeni i dežurni u službi za pružanje hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kakanj.
Svečani doručak načelnik je priredio za vatrogasce u kakanjskom vatrogasnom domu, a posebnu poruku načelnik Šljivo je uputio sugrađanima koji žive van svog zavičaja.
"Na ovaj svečani dan – 15. april, Dan općine Kakanj, kada s ponosom ističemo svoj kakanjski zavičajni identitet, posebne pozdrave upućujem Kakanjcima i Kakanjkama koji danas žive daleko od svoje rodne grude, svoje djedovine i svog zavičaja. Neki su otišli usljed nesretnih ratnih okolnosti, neki su otišli poslije rata 'trbuhom za kruhom'. Ma gdje bili danas oni su naši i uvijek će to biti. Duboko žalim za njima i upravo njima upućujem posebne želje za dobrim zdravljem s nadom i željom da se što više i češće vraćaju u svoj Kakanj, na svoju djedovinu, kada god im se ukaže prilika", rekao je Šljivo.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ