[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Nezavisni odbor negativno ocijenio rad komesara Mevludina Halilovića

Nezavisni odbor negativno ocijenio rad komesara Mevludina Halilovića
5

Nezavisni odbor za izbor i reviziju policijskog komesara Skupštine Kantona Sarajevo dao je na današnjoj sjednici negativnu ocjenu na rad Mevludina Halilovića, čime su stvoreni preduslovi za njegovu smjenu, potvrđeno je za Klix.ba.Mevludin Halilović je dobio negativnu ocjenu u vrijeme dok se održavala konferencija upriličena povodom potjere i ubistva Edina Gačića. Sjednica Nezavisnog odbora je završena.
Predsjednik Nezavisnog odbora Miroslav Kružik objasnio je za Klix.ba nakon sjednice da su dali prijedlog ocjene koji će biti dostavljen Vladi KS.
"Vlada će donijeti konačnu odluku o tome da li rad policijskog komesara zadovoljava ili nezadovoljava. Mi ćemo što prije dostaviti obrazloženje Vladi, ministru i komesaru. Vlada donosi konačnu odluku. Ako ne potvrde našu ocjenu, mi ćemo zakonski pokrenuti prijedlog smjene policijskog komesara", kazao nam je Kružik.
Naveo je da se na sjednici problematizovao rad policijskog komesara 2018. godine, naročito neprovođenje discplinskog postpuka u Upravi policije MUP-a KS kada je riječ o slučaju Dženan Memić.
"Problematizovalo se također činovanje policijskih službenika, penzionisanje, selektivna primjena zakona, narušena sigurnosna situacija… Uvijek se bavio posljedicama i nije djelovao preventivno", rekao je Kružik za Klix.ba.
Komisija za sigurnost Skupštine KS zatražila je ranije od ministra i policijskog komesara da dostave informaciju o provedenim sigurnosnim provjerama u MUP-u i Upravi policije u periodu od 2013. do 2018. godine, te informacije o pojavi falsifikovanih diploma policijskih službenika.

Također je policijski komesar ranije zadužen da Komisiji dostavi informaciju o provedenim procedurama o pitanju unapređenja policijskih službenika u toku 2018. godine i načinu na koji su provodili unapređenja.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ