[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Obustavlja se potraga za nestalim mladićem na Ponijerima zbog teških vremenskih uslova

Obustavlja se potraga za nestalim mladićem na Ponijerima zbog teških vremenskih uslova
5

Intenzivna potraga za 22-godišnjim El-Eminom Hadžićem, koji je nestao u četvrtak na Ponijerima kod Kaknja, od sutra će biti obustavljena zbog izuzetno otežanih uslova na terenu, saznajemo iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).Naime, kako nam je potvrdila glasnogovornica FUCZ-a Majda Kovač, veliki snježni nanosi otežavaju spasiocima kretanje na terenu.
Snijeg u pojedinim dijelovima Ponijera doseže visinu od dva metra, a meteorolozi od sutra najavljuju nove padavine. Pored snijega, veliki problem predstavljaju i jaki vjetrovi te izuzetno niske temperature.
"Jedan tim naših pripadnika će ostati ostati na terenu i svakodnevno prikupljati informacije. To su dogovorile sve spasilačke službe koje učestvuju u potrazi od četvrtka. Intenzivnu potragu ćemo nastaviti kad budu bolji vremenski uslovi. U kontaktu smo s porodicom nestalog mladića koja se slaže s našom odlukom. Ne smijemo dozvoliti da se ugroze drugi životi", kazala nam je Kovač.
U potragu za 22-godišnjim Hadžićem bilo je uključeno više od stotinu spasioca uz pomoć pasa tragača, ski motora i druge mehanizacije, čime je danas svjedočila ekipa portala Klix.ba.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ