12reklama
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Od posljedica morbila u Sarajevu preminula sedmomjesečna beba

Od posljedica morbila u Sarajevu preminula sedmomjesečna beba
5

Od posljedica morbila danas je zabilježen prvi smrtni slučaj na području Kantona Sarajevo, odnosno na Pedijatrijskoj klinici KCUS-a.Prema informacijama koje smo dobili od direktora JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS Adema Zalihića, riječ je o djevojčici od sedam mjeseci koja je u ranim jutarnjim satima preminula na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu.
Prema riječima Zalihića, djevojčica nije bila vakcinisana i on apeluje na sve roditelje da se odupru antivakcionom lobiju i da na vrijeme vakcinišu svoju djecu. On govori da se obično djeca i ne vakcinišu do prve godine, ali je istakao da je vrlo važno da se svi ostali vakcinišu kako se ovi slučajevi ne bi ponavljali.
Broj oboljelih od morbila u KS povećan na 65, roditelji se pozivaju da vakcinišu djecu
Epidemija morbila u Sarajevu: Zaraza prijeti nevakcinisanima, dvije bebe u teškom stanju

Podsjećamo da je ranije Javna ustanova Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo obavijestila Ministarstvo zdravstva da je na području Kantona Sarajevo povećan broj oboljelih od morbila.
Naime, u periodu od 4. do 10. marta 2019. prijavljena su 32 slučaja novooboljelih od morbila, čime ukupan zbir od početka godine dostiže broj 65 prijavljenih slučajeva.

9
KOMENTARI

Još nema komentara. Prvi komentar možete napisat vi.

Napisat Komentar