[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Odgođen trilateralni sastanak ministara BiH, Srbije i Turske u Banjoj Luci

Odgođen trilateralni sastanak ministara BiH, Srbije i Turske u Banjoj Luci
5

Iz Ministarstva vanjskih poslova su se oglasili saopćenjem o odgađanju za sutra najavljenog trilateralnog sastanka ministara vanjskih poslova BiH, Srbije i Turske, koji se trebao održati u Banjoj Luci."Obavještavamo medije da se za sutra najavljen trilateralni sastanak ministara vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Republike Srbije i Republike Turske odlaže. Novi termin će biti naknadno usuglašen i objavljen. Do odlaganja sastanka je došlo zbog vanrednih okolnosti uslijed kojih ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlüt Çavuşoğlu neće biti u prilici biti u Banjoj Luci na planiran datum", navodi se u saopćenju.
Ministri vanjskih poslova će prvom sljedećom prilikom razgovarati o temama zajedničkim za sve tri države kao što su regionalni projekti u oblasti prometne infrastrukture, ekonomska suradnja i opća politička situacija u regiji.
Trilaterali sastanci između BiH, Srbije i Turske održavaju se od 2010. godine s ciljem unapređivanja međusobnih odnosa, kao i otvaranja prostora za privrednu suradnju i rasterećivanja političkih odnosa.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ