[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Općina će osigurati udžbenike, ruksake i školski pribor prvačićima s područja Centra

Općina će osigurati udžbenike, ruksake i školski pribor prvačićima s područja Centra
5

Općina Centar će ove školske godine osigurati besplatne udžbenike za sve prvačiće koji se upišu u 11 osnovnih škola na njenom području, saopćeno je iz te općine."Imajući u vidu da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija, Općina Centar Sarajevo kao društveno odgovorna lokalna zajednica, predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, godinama redovno izdvaja iz svog budžeta značajna finansijska sredstva u ovu najvažniju oblast društvenog života iako ona još uvijek nije u općinskoj nadležnosti", navode iz Općine.
Osim redovnih izdvajanja za unapređenje nastavnog procesa i poboljšanje uslova rada i boravka u obrazovnim ustanovama, počev od predškolskog pa do visokog obrazovanja, za ovu školsku godinu će osigurati besplatne udžbenike za sve prvačiće koji se upišu u 11 osnovnih škola na njenom području.
"Također će biti nastavljena dosadašnja praksa da početkom nove školske godine, uz želje za sretan početak školovanja, daruje svim prvačićima s njenog područja ruksake i školski pribor", kaže se u saopćenju.
U ovogodišnjem općinskom budžetu planirano je 102.000 KM za nabavku udžbenika, ruksaka i školskog pribora za prvačiće. Svake godine na području općine Centar u osnovne škole se upiše oko 600 mališana. Ako ovaj broj nakon aprilskog i augustovskog roka bude i veći, Općina će osigurati i dodatni novac za opremanje prvačića za početak školovanja.
Novac za nabavku udžbenika je proslijeđen školama koje će u zavisnosti od upisanog broja prvačića kupiti neophodne knjige.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ