[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Poznati detalji policijske akcije koja je dovela do lociranja Edina Gačića

Poznati detalji policijske akcije koja je dovela do lociranja Edina Gačića
5

Policijski komesar MUP-a KS Mevludin Halilović u vanrednom obraćanju nakon pronalaska i likvidacije ubice Edina Gačića podijelio je detalje akcije koja je počela rano jutros na području Hadžića."Bilo je mnogo informacija o kretanju osobe, ali moram reći da je sinoć informacija OSA-e koja je podijeljena s rukovodiocima policijskih agencija rezultirala sačinjavanjem plana", rekao je Halilović.
On je kazao da je akcija krenula jutros i da su u njenoj realizaciji učestvovali pripadnici Federalne uprave policije, specijalne jedinice policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
Pregledi i pretresi su se vršili na području između Hadžića i Kiseljaka, a u poslijepodnevnim satima pronađen je ključan trag koji je na kraju doveo do izvršioca dva ubistva.
Halilović je istakao da se Edin Gačić nije želio predati, uprkos pozivima policije.
"Došlo je do upotrebe vatrenog oružja pripadnika policije i Gačića i on je onda ubijen. U razmjeni vatre lakše je povrijeđen pripadnik MUP-a KS i on je van životne opasnosti", kazao je policijski komesar.
On je istakao da je pripremljen plan kako ne bi došlo do curenja informacija.
"Stezali smo obruč, priključili su se pripadnici MUP-a SBK. Osigurali smo čitav prostor tako da nije bilo mogućnosti da se izvuče iz situacije", kazao je Mevludin Halilović.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ