[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Radmanović: Kolegij je najava nove većine iz koje će biti formirano Vijeće ministara BiH

Radmanović: Kolegij je najava nove većine iz koje će biti formirano Vijeće ministara BiH
5

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamenta BiH Nebojša Radmanović kazao je danas nakon konstituirajuće sjednice kako će Vijeće ministara BiH biti brzo izabrano, a da će predsjedavajući biti iz SNSD-a.Radmanović je kazao i kako Kolegij Predstavničkog doma najava nove većine iz koje će se formirati vijeće ministara.
"Od danas teku rokovi, Predsjedništvo sada ima obaveze i mogućnost dogovora brže nego inače. Lično se nadam da će vrlo brzo doći do izbora Vijeća ministara i da će okosnica biti ove tri političke partije koje su glasale za izbor", kazao je Radmanović.
Istakao je kako je Parlament odraz glasanja i želja svih u BiH, te da će se lično truditi da tako ova institucija funkcioniše u budućnosti, ali da će biti turbulentno kao i uvijek.
"Ne znači da će biti razlika oko nekih ključnih pitanja. Ako većina bude ovakva kao što je danas može funkcionisati. NATO je jedan tema koju nameću ljudi van ovih prostora, a neki ovdje je prihvataju nekritički. NATO je pogriješio što je donio ovu odluku prekjučer jer znaju da jedan entitet u BiH ne prihvata NATO i da to može izazvati probleme. Nije nam to trebalo u ovom trenutku. Bit će sigurno rasprava o ovome, ali i o drugim temama među kojima je i EU", kazao je.
U ovom trenutku je potvrdio da će predsjedavajući Vijeća ministara BiH biti iz SNSD-a, ali da ne zna da li će to biti Milan Tegeltija.
"Odluku o tome donijet će Predsjedništvo", rekao je Radmanović.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ