[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Radončić: Ako je Dodik ozbiljan oko prekrajanja granica, neka povuče kandidaturu za PBiH

Radončić: Ako je Dodik ozbiljan oko prekrajanja granica, neka povuče kandidaturu za PBiH
5

Predsjednik SBB-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić je za TV 1 govorio o najnovijim izjavama Milorada Dodika nazvavši ih ratnom retorikom koja odgovara pojedincima u FBiH."Uoči svakih izbora Dodik prijeti referendumima i otcjepljenjima. To znači da osim ratne retorike on nema šta da punudi svojim glasačima. Nažalost, ta retorika je vjetar u leđa pojedinim strankama u Federaciji, koje misle da će i one dobiti najviše glasova na staroj matrici fingiranih tuča sa Dodikom. Nema i ne može biti nikakvih otcjepljenja niti jednog milimetra Bosne i Hercegovine", rekao je Radončić.
On je kazao da je Dodik, znajući činjenicu da je na crnoj listi SAD-a i da međunarodni faktor uopće ne razmišlja u tom smjeru, uistinu nebitan lik za prekrajanja granica.
"Mi, bh. patriote, to nikada nećemo dozvoliti. Uostalom, ako Dodik ozbiljno misli kada priča o nepriznavanju Bosne i Hercegovine, zašto odmah ne povuče svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH? Naravno, on to neće učiniti, jer mu priča o "pripajanjima" i "otcjepljenjima" upravo treba da pobijedi i nakon toga sve zaboravi. To smo već vidjeli u sapunici zvanoj referendum. Uostalom, stara poslovica kaže: dok psi laju karavani prolaze. BiH ide svojim evropskim i NATO putem i to je proces koji će Dodik na kraju prihvatiti ili će ga, naprosto, pregaziti vrijeme i prosperitetnije političke opcije u samoj RS“, istakao je Radončić.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ