[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Ramić: Izdvojena sredstva za parohijski dom u Lukavcu, na uvrede ezana odgovaramo drugačije

Ramić: Izdvojena sredstva za parohijski dom u Lukavcu, na uvrede ezana odgovaramo drugačije
5

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravio je danas u posjeti Lukavcu, gdje je sa svećenikom Jelenkom Lazićem potpisao ugovor o sufinansiranju izgradnje parohijskog doma Srpske pravoslavne crkve (SPC) u naselju Krtova za potrebe srpske povratničke zajednice.Ramić je kazao da je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica posvećeno u naporima da povratnicima, koji pripadaju svim etničkim skupinama osigura podršku za projekte koji odgovaraju njihovim potrebama.
"Mi kao Ministarstvo sarađujemo sa svim vjerskim zajednicama, koje imaju veliki značaj u povratničkim sredinama gdje vjerski simboli i objekti imaju poseban senzibilitet. Izgradnja i obnova vjerskih objekata za povratnike znači da se mogu osjećati sigurno i udobno sa svojim imenom i svojom pripadnošću, te je važno da institucije stoje iza takvih projekata reintegracije povratnika i njihovih zajednica u širi kontekst lokalnih zajednica", kazao je Ramić.
Smatra nepriličnim i nedopustivim izjave političara u kojima se izražava vjerska i nacionalna netrpeljivost.
"U proteklom periodu smo svjedočili nekim izjavama, u kojima je vrijeđan ezan i vjerski osjećaji jednog dijela građana Bosne i Hercegovine. To je za svaku osudu. Suština Bosne i Hercegovine je da se čuju i ezani i crkvena zvona, te da se svako osjeća komotno u svojoj koži. Na pogrešne postupke ne treba odgovarati – pogrešnim postupcima, već civilizacijskim pristupom. Kada neko uvrijedi Bošnjake u RS-u, mi ćemo se boriti najsnažnije protiv tih koji vrijeđaju, ali nećemo vrijeđati srpske povratnike u Federaciji. Davno je rečeno – da možemo pobijediti politike zla, ako dosljedno budemo drugačiji od njih, i tako će i biti", kazao je Ramić, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ