[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Snijeg i jak vjetar zameli puteve u Orahovicama kod Goražda

Snijeg i jak vjetar zameli puteve u Orahovicama kod Goražda
5

Snijeg praćen jakim vjetrom donio je probleme i stanovnicima Orahovica kod Goražda koji su u popodnevnim satima ostali bez električne energije. U najudaljenijoj goraždanskoj mjesnoj zajednici najviše problema imaju sa putevima."Popodne je bilo jako nevrijeme, za samo pola sata palo je 15 centimetara snijega, ostali smo bez struje, ali je u međuvremenu 'došla'. Iako manje pada, sada je već 20 cm. Problem je jak vjetar i situacija sa putevima. Ujutro ćemo angažovati mašine da pročiste putne komunikacije, pratićemo do jutra kakva će biti situacija, nadamo se dobrom", kaže Mutapčić.
U Orahovicama koje su na 37 kilometara od Goražda, živi više od 270 stanovnika, koji su navikli na oštre zime i puno snijega.
"Za sada sve držimo pod kontrolom. Na ovim prostorima zime su jake i hladne i veliki snjegovi, a stanovnici su navikli na ovakve hladnoće, samo da su nam prohodni putevi. Gradska uprava sve čini da očisti puteve i oni su prohodni 24 sata. Međutim, imamo problema sa uvezivanjem sela sa glavnim putem, ali pobrinućemo se i za to", ističe Adem Mutapčić, predsjednik MZ Orahovice.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ