[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Stanovnici Han Pijeska ostali bez centralnog grijanja zbog pucanja cijevi

Stanovnici Han Pijeska ostali bez centralnog grijanja zbog pucanja cijevi
5

U naseljenom mjestu Han Pijesak je pukla toplovodna cijev, pa u naselju nema centralnog grijanja, saopšteno je iz Područnog odjeljenja Civilne zaštite Sokolac.Normalizacija vodosnabdijevanja očekuje se u toku dana, jer zbog nestanka struje na području Pjenovca, gdje je izvorište Štekavac odakle se grad napaja vodom, od jučer nema vode, istaknuto je u saopćenju.
"Sa terena nije bilo poziva za pomoć, izuzev jučer kada su zbog kvara na automobilu u mjestu Gođenje evakuaciju zatražili jedna odrasla osoba sa dvoje djece. Tom prilikom su intervenisali vatrogasci i prevezli ih terenskim vozilom do Han Pijeska", istaknuto je u saopćenju.
Magistralni put koji prolazi kroz naseljeno mjesto Han Pijesak je očišćen i prohodan, a saobraćaj se odvija otežano zbog ugaženog snijega.
Regionalni putevi Han Pijesak-Pjenovac i Han Pijesak-Podžeplje su prohodni, ali se saobraća otežano. Lokalni putevi čije je čišćene u nadležnosti lokalnih preduzeća "Mane" i "Bjelaković" su teže prohodni i mogu saobraćati terenska vozila, a čišćenje je otežano zbog visine snijega.
Načelnik Područnog odjeljenja Civilne zaštite Sokolac Sokolac Željka Kovačević sa situacijom se upoznala na licu mjesta, boraveći u posjeti kod načelnika opštine Han Pijesak Vlade Ostojića.
"Uvjerila sam se da jenjavaju snježne padavine, koje su već slabog intenziteta i čiji se prestanak, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, može očekivati, čime bi se i situacija koliko toliko stabilizovala", rekla je Kovačevićeva.
Zbog obilnih snježnih padavina i visine snijega koja dostiže do jednog metra, Štab za vanredne situacije opštine Han Pijesak je na sjednici održanoj danasdonio odluku o proglašenju vanredne situacije na području opštine Han Pijesak.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ