[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Šteta: Na proljeće počinje sanacija glavne gradske magistrale u Sarajevu

Šteta: Na proljeće počinje sanacija glavne gradske magistrale u Sarajevu
5

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta najavio je da će početkom građevinske sezone početi realizacija brojnih projekata na sanaciji i izgradnji putne infrastrukture u Sarajevu, najavivši da će početi i radovi na sanaciji glavne gradske magistrale od Baščaršije do Stupa."Kako smo i obećali, krajem marta i početkom aprila krećemo sa rješavanjem nagomilanih problema na cestama u našem kantonu. Počet će radovi na sanaciji glavne gradske magistrale. Riječ je o kompletnom prstenu, od Baščaršije do Stupa, jer nam je cilj da imamo potpuno rekonstruisanu gradsku magistralu bez udarnih rupa, a sanirat će se i pružni prijelazi", najavio je Šteta na Facebooku.
Navodi da bi se radovi izvodili od 9 do 15 sati, poslije jutarnjih i prije popodnevnih gužvi, što će Ministarstvo propisati posebnim elaboratom o izmjeni režima saobraćaja.
"Bit će određen rok od 30 dana za završetak radova", napisao je Šteta.
Napomenuo je, uz ostalo, da će se pokrenuti i projekti sanacije Hrasničke ceste duge kilometar, koja se nalazi na području općine Ilidža, ali i ulica Avde Palića u Novom Gradu, Ljubljanske u Novom Sarajevu, dijelova ulice Omladinska u Vogošći i Tihovićima.
"Pokrenute su i zajedničke javne nabavke sa Općinom Stari Grad za sanaciju pješačke zone u ulici Štrosmajerova. U planu je i sanacija mosta u Halilovićima. Također, zajedno sa Javnom ustanovom za zaštićena područja KS i Općinom Ilidža, Ministarstvo i Direkcija za puteve KS pokrenut će sanaciju Velike aleje o kojoj se godinama govori", tvrdi ministar Šteta.
Dodao je da su u pripremi i projekti za koje je Direkcija već provela proceduru javne nabavke za izradu glavnih i izvedbenih projekata.
"Riječ je o projektima sanacije, odnosno rekonstrukcije dionice od 450 metara na regionalnom puta R-447 Dariva – Hreša, dijela Drinske ulice, dijela Reljevske ulice u naselju Reljevo Dvor, Rustempašine ulice, rekonstrukcije i izgradnje dijela '0' transferzale", istakao je on.
Najavio je da će se nakon okončanja propisanih procedura hitno krenuti sa projektovanjem i sanacijom navedenih ulica.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ