[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Sullivan u Vijeću ministara: SAD nastavljaju podržavati reforme BiH na putu ka EU integracijama

Sullivan u Vijeću ministara: SAD nastavljaju podržavati reforme BiH na putu ka EU integracijama
5

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić zajedno sa zamjenikom predsjedavajućeg i ministrom finansija i trezora BiH Vjekoslavom Bevandom i ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem, razgovarao je danas u Sarajevu sa zamjenikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Johnom J. Sullivanom i upoznao ga sa aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u BiH.Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio SAD-a na podršci Bosni i Hercegovini na euroatlanskom putu i rekao da će Vijeće ministara BiH i dalje ostati snažno privrženo evropskim i NATO integracijama, te da će i naredni period biti posvećen nastavku provođenja reformskih procesa.
Tokom sastanka istaknut je i značaj postignutih rezultata u sigurnosnom sektoru, posebno kada je u pitanju borba protiv ekstremizma i terorizma, kao i nastavku reforme pravosudnog sistema
Zamjenik državnog sekretara Sullivan je pohvalio napore koje je postiglo Vijeće ministara BiH u proteklom periodu, posebno u realizaciji prioriteta koji su vezani za euroatlantske integracije i ekonomski rast. Naglasio je da je izuzetno važno da BiH dostavi godišnji nacionalni program koji je neophodan za aktiviranje MAP- a. On je rekao da će SAD nastaviti kontinuiranu podršku ciljevima i reformama BiH na putu ka euroatlantskim integracijama.
Predsjedavajući Zvizdić je naglasio da je integracija BiH u Evropsku uniju i NATO savez osnova za stabilan politički i ekonomski napredak BiH i da će aktiviranjem MAP-a i sticanjem statusa kandidata u Evropskoj uniji, Bosna i Hercegovina dati novi pozitivni zamah na putu ka EU.
Sastanku je prisustvovala ambasadorica SAD u BiH Maureen Cormack.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ