[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Timovi FUCZ-a kamionima i mašinama krenuli ka odsječenim srebreničkim selima

Timovi FUCZ-a kamionima i mašinama krenuli ka odsječenim srebreničkim selima
5

Timovi Federalne uprave civilne zaštite krenuli su jutros ka Srebrenici kako bi pomogli mještanima naselja Luka i Krušev Do koja su odsječena više od 20 dana zbog snježnih padavina.FUCZ će raditi na raščišćavanju putne komunikacije kako bi se mještanima dostavili lijekovi i sve ostalo što im je potrebno. U ovim selima živi dosta starijih osoba i djece. Niko nije životno ugrožen, ali ima bolesnih.
Već danima traže pomoć od nadležnih. Poslane su manje mašine koje nisu mogle probiti put. FUCZ je krenuo kamionima i svojim mašinama te će učiniti sve da pomognu ovim ljudima.
Kako nam je rekla glasnogovornica FUCZ-a Majda Kovač, u ovim selima žive 53 porodice u kojima je 12 djece. Obaviješteni su da je dvoje djece bolesno, povraćaju i imaju dijareju pa se strahuje da ne dehidriraju.
Pomoć od Federalne uprave civilne zaštite zatražio je i delegat u Vijeću naroda RS Alija Tabaković koji je kazao kako je stanje u ovim selima izuzetno teško.
Tim FUCZ-a je u kontaktu s kolegama iz Uprave civilne zaštite RS. U akciju se uključila i organizacija Pomozi.ba koja je spremila lijekove, hranu i ostale potrepštine te paketiće za djecu koja žive u tim selima.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ