[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Turski ambasador u Foči: Otvorenje Aladža džamije bit će najljepši primjer tolerancije

Turski ambasador u Foči: Otvorenje Aladža džamije bit će najljepši primjer tolerancije
5

Ambasador Republike Turske u BIH Haldun Koc danas boravi u posjeti Goraždu i Foči. Koc je zajedno sa goraždanskim muftijom Remzijom ef. Pitićem i direktorom Vakufske direkcije u BiH Senaidom Zajimovićem obišao obnovljenu Aladža džamiju u Foči čije je otvorenje planirano za 4. maj ove godine.Ambasador je ovom prilikom naglasio da je otvaranje Aladža džamije izuzetna prilika da se atmosfera tolerancije, koja vlada u Foči, prenese cijelom svijetu.
"Otvorenje Aladža džamije će biti najljepši primjer tolerancije, uzajamnog poštovanja i brige za naslijeđem što šalje pozitivnu poruku cijelom svijetu", izjavio je Koc.

Ambasador Koc ovom je prilikom kazao kako je sretan što je Aladža ponovno izgrađena zahvaljujući pomoći Turske.
"Obnovljena Aladža džamija, kao kulturno-historijski spomenik i dio svjetskog nasljeđa, svakako Foči daje puno toga i u smislu turističkog potencijala", kazao je Koc.
Ovih dana uveliko traju pripreme za svečano otvaranje Aladže kojem će prisustovati brojni zvaničnici BiH, Turske ali i drugih zemalja.

"Aladža je potvrda našeg ponovnog uzdizanja. Uradit ćemo sve što je u našoj moći da ona živi onako kako je nekada živjela. Tokom mjeseca ramazana Aladža će svaku noć biti puna dobrih ljudi koji vole Božje kuće", poručio je Remzija efendija Pitić, muftija goraždanski.
Ambasador Republike Turske u BiH susreo se i sa sa načelnikom opštine Foča Radisavom Mašićem i predsjednikom SO Foča Izetom Spahićem sa kojima je također razgovarao o organizaciji otvaranja fočanske ljepotice te sigurnosnoj situaciji.

U Goraždu se susreo i sa premijerom BPK Goražde Emirom Okovićem i njegovim saradnicima, a nakon toga će posjetiti i Višegrad.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ