[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Tuzlanski Revolt: Najoštrije osuđujemo uznemiravanje i prijetnje prema LGBT osobama

Tuzlanski Revolt: Najoštrije osuđujemo uznemiravanje i prijetnje prema LGBT osobama
5

Omladinski pokret Revolt najoštrije je osudio uznemiravanje i prijetnje prema LGBT osobama, učesnicima, te organizatorimaa festivala Merlinka, kao i vandalizam i skrnjavljenje kuće Ismeta Mujezinovića."Ljudska prava i slobode zaštićena su Ustavom Bosne i Hercegovine kao najvišim pravnim aktom jedne države, ali i zakonima kantona i države.Niti jedan građanin i niti jedna građanka ne smije biti suočen sa mržnjom i/ili nasiljem po bilo kojem osnovu", kaže se u saopćenju Revolta.
Kako kažu, ovakav vid ponašanja nije samo napad na LGBT populaciju nego na sve mlade osobe u Tuzlikoje se ne boje različitosti.
"Neželimo da se u Tuzli desi ono što se desilo u Sarajevu 2008. i 2014. godine kada je izostala adekvatna reakcija države i svih njenih institucija. Zato zahtjevamo od nadležnih da poduzmu sve radnje kako bi se vandalizam i mržnja prema drugom/j i drugačijem/oj u potpunosti iskorjenila. Zahtjevamo da sprovedu brzu i efikasnu istragu, te privedu odgovorne za javne prijetnje i crtanje uvredljivih poruka. Mi smo grad ljubavi, tolerancije i prihvatanja, s toga ne dozvolimo da neznanje i neinformisanost utiču na ono što Tuzlu čini Tuzlom. Našim prijateljima i prijateljicama iz Tuzlanskog otvorenog centra poručujemo da nisu sami/e i da ćemo se zajedno boriti protiv zločina iz mržnje, nasilja i svih oblika diskriminacije", saopćeno je iz Revolta.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ