[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

U Istočnom Novom Sarajevu održana “Prava parada ponosa”

U Istočnom Novom Sarajevu održana “Prava parada ponosa”
5

U Istočnom Novom Sarajevu večeras je prvi put održan porodični defile pod nazivom "Prava parada ponosa", čiji je cilj promocija porodice kao osnovne ćelije društva i podizanje svijesti o natalitetu.Jedan od članova nevladine organizacije "NJu step" Časlav Vitković izjavio je novinarima da je organizacija nastala s ciljem da kroz rad i aktivnosti utiče na poboljšanje položaja mladih u društvu.
"Jedna od naših prvih akcija je upravo `Prava parada ponosa`, gdje je osim defilea učesnika, pripremljen raznovrstan i bogat sadržaj za mališane. To podrazumijeva radionice, dječiju predstavu, maskote omiljenih likova iz crtanih filmova sa kojima će se djeca fotografisati. U planu je da ovakvu akciju organizujemo i u drugim gradovima RS", izjavio je Vitković.
Predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo Aleksandar Glavaš istakao je da su djeca najveće bogatstvo i da se ova lokalna zajednica može pohvaliti činjeniciom da ima pozitivan prirodni priraštaj.
"Mislim da je danas Istočno Sarajevo najljepši grad u RS i nadam se da će ovakve manifestacije biti organizovane i u drugim gradovima, jer je porodica osnovna ćelija društva i mi moramo mnogo da radimo na njenoj promociji", istakao je Glavaš.
On je dodao i da je pohavalno što su organizatori upravo mladi ljudi koji su prepoznali problem bijele kuge u RS jer će upravo oni i zasnivati porodice.
Glavaš je još jednom izrazio očekivanje da će ovo da postane tradicionalna akcija u Istočnom Sarajevu, možda i brend grada koji će jasno govoriti o tome da su građani Istočnog Sarajeva svjesni značaja porodice i nataliteta.
Organizator skupa je nevladina organizacija "NJu step", a pokrovitelj predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ