[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Vlada FBiH na hitnoj sjednici izdvojila 10 miliona KM za kupovinu zgrade Energoinvesta

Vlada FBiH na hitnoj sjednici izdvojila 10 miliona KM za kupovinu zgrade Energoinvesta
5

Federalna vlada je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o preraspodjeli 10 miliona KM iz budžeta FBiH za 2018. godinu za kupovinu zgrade Energoinvesta.Od ukupnog iznosa s pozicije Službe za zajedničke poslove organa i tijela u FBiH će, s budžetskih kodova predviđenih za smještaj institucija Vlade Federacije BiH, biti prebačeno 8.950.000 KM s “Nabavke građevina”, a 1.050.000 KM s “Rekonstrukcije i investicijskog održavanja“, saopćeno je iz Vlade FBiH.
Kako se navodi 10 miliona KM izdvojeno je u svrhu plaćanja prvog dijela kupoprodajne cijene Ugovora o kupoprodaji zgrade Energoinvesta.
Za realizaciju ove odluke zaduženi su Federalno ministarstvo finansija i Generalni sekretarijat Vlade FBiH.
Federalna vlada dala je saglasnost za zaključivanje Aneksa 1 na Sporazum o načinu i uslovima korištenja nepokretne imovine od 26.3.2012. godine, potpisan između Vlade FBiH, koju zastupa Federalno ministarstvo finansija, i ASA BANKE d.d. Sarajevo.
Za potpisivanje Aneksa 1 ovlaštena je federalna ministrica finansija.
Kako je obrazloženo, Vlada FBiH je na 40. sjednici, održanoj 3.2.2012. godine. donijela Odluku o davanju saglasnosti za zaključivanje Sporazuma o načinu i uslovima korištenja nepokretne imovine.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ