[lbg_audio7_html5 settings_id='1']
12reklama
Live Poruke
728x90
Mbosna Radio 24 ::

Vlada RS dala 195.000 KM za snimanje već snimljenog filma “Kralj Petar I” u Srbiji

Vlada RS dala 195.000 KM za snimanje već snimljenog filma “Kralj Petar I” u Srbiji
5

Vlada Republike Srpske odobrila je u četvrtak da se 195.000 KM iz budžeta dodijeli Ministarstvu prosvjete i kulture za, kako se navodi, pomoć u snimanju historijske drame "Kralj Petar I" koji radi producentska kuća Zillion film iz Beograda. Film je već premijerno prikazan početkom decembra, a završeno je i snimanje serije.Zahtjev za sredstva Vladi RS je poslala producentska kuća Zillion film Beograd i navela da su za "okončanje ovog projekta od nacionalnog značaja potrebna sredstva u iznosu od 350.000 eura".
Zanimljivo je da je za razvoj filma u RS-u danas Vlada RS izdvojila samo 60.000 KM, a za oblast kulture 110.700 KM.
Zillion Film je srbijanska producentska kuća koju je osnovao glumac Lazar Ristovski, a koji je prošle godine zgrozio bh. javnost svojim govorom na svečanoj akademiji povodom obilježavanja neustavnog Dana entiteta Republika Srpska kada je otvoreno govorio kako RS i Srbija trebaju biti jedno.
Film i serija govore o omiljenom kralju građana Srbije, a Ristovski je rekao kako je siguran da će drama postati bukvar iz kojeg će se učiti patriotizam, ljubav prema prijateljima i rediteljski zanat.
Seriju je već otkupio RTS pa nije poznato za šta su konkretno namijenjena sredstva koja je srbijanska produkcijska kuća tražila, a Vlada RS odobrila.

9
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ